DOBRO U VREMENU…

DOBRO U VREMENU…

DOBRO U VREMENU, JE – DOBRO VRIJEME

ZLO U VREMENU, JE – ZLO VRIJEME

UNESIMO DOBRO U SVOJE VRIJEME – ŽIVIMO: DOBRO VRIJEME

Eva je ŽELJELA UPOZNATI ZLO I PREKRŠILA JE ZABRANE. Potom je zlo pred Evinim očima prikazivalo svoja postignuća:

Bez Božanskog pokrivala, ljudsko tijelo nije lijepo, nije potpuno…

– Krasno stvorenje, čija se čudesna ljepota očitovala u njegovim krilima, ta otmjena zmija, postala je ljigavi gmaz

Sve što sotona može ponuditi ljudima, samo je UVJERLJIVA ILUZIJA – LAŽ. Od Eve do sad, zlo se tako rasprostranilo, da je dobro postalo neprepoznatljivo ljudima. U pronalaženju dobroga, uspijevaju samo oni kojima je orijentir Biblija. Svi koji usklađuju svoje živote sa ovim orijentirom, uživaju umno i tjelesno BOGATSTVO POSTOJANOSTI I MIRA. ONI ĆE NA VRIJEME UOČITI ZLO I ZNAT ĆE MU SE, UZ BOŽJU POMOĆ, ODUPRIJETI.

Kako bi smo sretno umakli potresnim posljedicama ZLA, VJEŽBAJMO VLADANJE NAD SOBOM.

ZA SAMO TRI MINUTE

ODGODI POTREBU:

Odgodi potrebu da uzvratiš zlo, odgodi potrebu da izgovoriš ljutitu riječ, odgodi potrebu da zapališ cigaretu, odgodi potrebu za alkoholom, odgodi potrebu za drogom, odgodi potrebu za nezdravom hranom, odgodi potrebu za spolnošću, odgodi potrebu za bučnim društvom, odgodi potrebu za gledanjem filmova, odgodi potrebu za razornom glazbom, odgađaj, odgađaj, odgađaj sve ove i slične potrebe, kojima sotona uništava tvoju moć rasuđivanja, kao i tvoje tjelesne snage.

Odgađaj ove i slične potrebe, da bi TI UPRAVLJAO SVOJIM BIĆEM, te sebi i drugima, pružio najveće dobro.

Samo tri minute STANI NASUPROT potrebi. Umjesto da joj odmah udovoljiš – ZAPOČNI NOVU AKTIVNOST: pripremanje ukusne limunade, voćne salate, započni energično vježbanje, pođi u brzu šetnju ili na umjereno trčanje…Bilo koji oblik aktivnosti, odvratit će pozornost od napasne potrebe koja je samo ZLA NAVIKA.

Ako potreba i nakon tri minute žestoko navaljuje – odgodi ju za još tri minute. POĐI NA MOLITVU I TRAŽI POMOĆ OD BOGA. PRIMAT ĆEŠ BOŽJU POMOĆ, DOK SE BORIŠ PROTIV ZLA.

U odgodi zle potrebe, usmjeri misli na Božju vjernu, vječnu ljubav, na Božje darove duhovne i tjelesne prirode. Zahvaljuj Bogu. To će ti donijeti radost i mir. Raduje se vremenu u kom ćeš biti SLOBODAN ČOVJEK velikih umnih i tjelesnih postignuća, A NE ROB, okovan zlim navikama.

Jednu stvar nemoj odgoditi: NE ODGAĐAJ POČETAK BORBR PROTIV ZLIH NAVIKA! ZAPOČNI ODMAH I NEMOJ PRESTATI! NETKO SE MOLI ZA TEBE! I NISI SAM/A! KRENI!!!

Amen.